MANYANET MOLINS

MANYANET MOLINS

dimarts, 29 de gener del 2013

ELS ALIMENTS ENS AJUDEN A MILLORAR EL NOSTRE RENDIMENT.

El nostre preparador físic, en Manel López,  ha preparat un article sobre alimentació i esport molt interesant, es divideix en tres parts que us anirem penjant succesivament al blog els propers dies.
I-   Alimentació prepartit
II-  Com podem omplir els dipòsits de combustible?.
III-Com hem de preparar-nos el mateix dia del partit?


Part I . L’alimentació prepartit.
El rendiment  d´un esportista depèn, entre d´altres coses, del treball que realitza a diari sobre la pista d´entrenament. Està clar que si vol competir a un bon nivell, s´ha d´entrenar per sobre  d´aquesta referencia. Però, per arribar a aquest punt, intervenen molts factors que han de tenir com a finalitat un objectiu comú: millorar dia a dia.
Un dels primers, i que tractarem serà el de la nutrició pre-competició i això no vol dir només el sopar anterior a la competició o l´esmorzar abans del partit, que sí bé són importants no ens han de fer perdre de vista un fet fonamental: són els hàbits alimentaris que seguim a diari els que,  al cap i a la fi, ens han d’aportar l’energia necessària per a la pràctica esportiva. De la qualitat dels nutrients que ingerim depèn que l´esportista  pugui rendir al màxim nivell. Com també depenen d’aquests que els dipòsits de combustible estiguin llestos per ser utilitzats o, ben al contrari, es trobin en reserva.
Sovint, però, tots els pares ens hem trobat amb el dubte: n’haurà sopat massa?, el partit és molt d’hora, n’haurà esmorzat prou, massa poc? Pren llet i després no es troba bé durant el partit. Davant d’aquests dubtes, us facilitaré alguns consells que crec que us poden ajudar davant d’aquests dubtes i que, alhora, espero ajudin també a millora el rendiment esportiu dels vostres fills.
Manel López