MANYANET MOLINS

MANYANET MOLINS

dimecres, 30 de gener del 2013

ELS ALIMENTS ENS AJUDEN A MILLORAR EL NOSTRE RENDIMENT

Part II. Com podem omplir els dipòsits de combustible?.
La nit abans a la competició necessitem d’un sopar que ens proveeix d’hidrats de carboni, proteïnes i vitamines que ens permetin rebre una aportació raonable dels nutrients que intervenen en la recuperació del múscul i, a la vegada, garantitzen que els dipòsits dels músculs recuperen els nivells de glucogen (energia acumulada als músculs). D´aquesta manera, el cos i els nostres músculs estaran a punt per a una activitat esportiva intensa.
Un  sopar tipus pot estar compost de:
Un aport de vitamines a través d’una amanida lleugera, amb enciam, tomàquet, tonyina, pastanaga, ou, fruits secs, formatge fresc… , tot evitant salses i greixos innecessaris.
Els hidrats de carboni els obtindrem de la tant estimada pasta (en qualsevol de les seves múltiples varietats) o bé de les patates (bullides o al caliu, no fregides). Amanida bé amb oli o amb una mica de tomàquet i formatge ratllat –amb moderació-. Tot defugint de les cremes de llet i les salses molt especiades i/o elaborades.
Les proteïnes ens les aportaran la carn o el peix, que el podem prendre a planxa o al forn, millor que fregit o arrebossat.
Després d’un sopar d’aquest tipus, podríeu prescindir  de les postres, si no ho volguéssiu fer, és millor que opteu per un lacti abans que per una fruita que us faria la digestió més pesada.
Després del sopar i tot havent deixat fer la digestió realitzant alguna activitat relaxada, toca descans, ja que és en aquests moments quan el nostre cos es regenera físicament i mental  mitjançant diferents processos fisiològics. És per això que li hem de donar la importància que es mereix, i haurem de dormir un mínim de 8 hores abans d’un partit.  
Manel López