MANYANET MOLINS

MANYANET MOLINS

dilluns, 25 de març del 2013

MINI FEMENI = AMISTÓS I DEURES PER SETMANA SANTA!


C.B. Montpedrós [13] – B.B. Molins [63]

Percentatge de tirs lliures: 2/2 (100%) 

Dissabte passat l’equip Mini Femení va disputar un partit amistós contra el C.B. Montpedrós el qual va servir per mantenir el ritme de competició. El resultat final era poc important i més tenint en compte que el Montpedrós és un equip nou i amb poca experiència. Així i tot, ens va permetre practicar conceptes d’atac, com per exemple córrer per davant de la pilota. També vàrem poder millorar el percentatge d’encert de tirs lliures (100% 2/2). Només dos llançaments però dos llançaments convertits, col·locant bé els peus (separats) els cames flexionades i concentrades en la mecànica per tal d’executar-la amb la màxima precisió possible. També vàrem poder intentar altres accions tècniques que en altres partits no es veuen o que ni tan sols s’intenten (entrades  a cistella amb la mà no dominant). En fi un grup de gestos tècnic - tàctics que ens aniran per els futurs enfrontaments.


Pel que fa al període de descans de Setmana Santa m’agradaria fer-vos a les jugadores del Mini Femení una recomanació per tal que l’activitat física no es vegi minvada. La idea rau en que cal fer exercici diari moderat almenys cada dos dies. Així fora bo que quedéssiu amb alguna companya de l’equip (dos o tres jugadores) per tal que l’activitat sigui més divertida i motivant. Es tractaria, doncs, de practicar esports diferents al bàsquet del tipus: tenis, tenis taula, esquaix, pàdel, o d’altres més relacionats amb la resistència aeròbica (fúting, caminar a ritme ràpid, bicicleta de muntanya amb poc desnivell). No es necessari una quantitat d’hores important, tant sols, una o dues hores al dia serien suficients. El fet que siguin diferents a l’esport que practiquem es per a desconnectar una mica i reposar al cap de manera que quan tornem després de les vacances tornem a tenir les piles carregades.

Hi ha però una activitat que sí és recomanable i és el tir a cistella des de diferents angles i distàncies. He fet alguns càlculs i crec que disposeu d’unes 10 dies fins que ens tornem a retrobar pels entrenaments. El repte està en aconseguir fer mil llançaments a cistella en 10 dies.  Això són 10 sèries de 100 llançaments (100 llançaments al dia). I 100 llançaments són 10 sèries al dia. Potser no hi arribareu però val la pena apropar-s’hi tot el possible. Per poder-ho fer us he preparat una plantilla con podeu marcar amb llapis el punt exacte des de on feu els llançaments (RECALCO: SÓN LLANÇAMENTS i NO TIRS CONVERTITS). En aquestes plantilles cal anotar-hi a més a més del punt exacte des de on es fan els llançaments i número d’encerts obtinguts. Fent aquesta rutina cada dia podrem valorar el grau de millora.  Recomanacions  per a dur a terme aquesta tasca. Marca el terra amb un guix o una senyal els punts des de on farem cada sèrie de 10 llançaments i al finalitzar cada sèrie apuntar els encerts obtinguts (cistelles convertides). 

El repartiment de posicions possibles per fer els llançaments passen per llançaments de tirs lliures (200 llançaments en total del 1000 total). Llançaments de curta distància 3 metres i dins de la zona restringida (500 llançaments) i finalment 300 llançaments de 3 punts (fóra de la zona restringida) .

1000 llançaments (10 dies) = 200 (tirs lliures ) + 500 (2P zona restringida) + 300 (3P fóra de la zona restringida)

És una tasca individual VOLUNTÀRIA. Que aquelles jugadores que no porteu a terme (encara que no hi arribin) repercutirà molt positivament en el vostre rendiment individual i de rebot se’n beneficiarà tot l’equip. Que tot i ser un exercici individual pot fer-se en grup de 2 o 3 jugadores a qualsevol plaça de la vila que disposeu de cistelles.
Per últim comentar que la jugadora que més s’aproximi a la xifra de 1000 llançaments i no faci trampes (sigueu honestes ningú us vigilarà) tindrà un petit premi per l’Esforç i la constància.

El primer dia d’entrenament tornant de les vacances de Setmana Sant farem el recompte de totes les jugadores i repartiré el premi a la jugadora guanyadora. És un premi de reconeixement pel treball i l’esforç realitzat.  Per cert, no descuideu els estudis que són molt importants fins i tot per la pràctica esportiva.

Que passeu unes bones vacances de Setmana Santa i que gaudiu de la companyia de les vostres amigues, parents, pares i avis.
  
Una abraçada a tots,

Joaquim Vilella
Mini Femení