MANYANET MOLINS

MANYANET MOLINS

dimarts, 4 de juny del 2013

TORNADA A LA CALMA PER A PODER CONTINUAR (2)




Com procedir en acabar un partit.
 Penso que hi ha raons suficients per demanar al cos un últim esforç. Un primer pas per iniciar la tornada a la calma és caminar amb els peus descalços . Amb aquest senzill exercici li estem enviant un missatge al nostre cos de que l´exigència física s´ha acabat i que comença una altra activitat molt menys intensa.
Desprès passaríem als exercicis d´estiraments pròpiament dits. Aparentment són iguals que alguns dels que haguem pogut fer abans d´un partit. La diferència substancial la trobem en el fet que, abans d’iniciar el joc, busquem una activació i treballem estiraments amb moviment i ara, la prioritat és la recuperació del múscul amb la mínima exigència. Hem de tenir present que hem sotmès el físic a un estrès i un desgast important i que ara hem de minimitzar les seves conseqüències. No és el millor moment per demanar-li  un augment en flexibilitat, per exemple. És per això que el grau d´estirament també és més suau, tot i que  el nivell de concentració  sí que haurà de ser el mateix.
Un cop fets els estiraments, ja ens trobem més tranquils. Hem retornat a les pulsacions de repòs, respirem amb normalitat i ens hem hidratat amb generositat. Ens estem recuperant. És un bon moment per practicar algun exercici de relaxació, tancar els ulls i, perquè no, fer balanç del que ha estat el partit. Segurament n’hi haurà hagut moments dolents i d´altres més satisfactoris, però, sense dubte, el que més ens ajudarà a la recuperació física i mental serà retrobar-nos, precisament, amb aquests aspectes positius del joc. Pensem en positiu.
Com a conclusió final cal dir que no hem d´oblidar l´hàbit  dels estiraments post-partit ja que són tan importants com els del pre-partit. Deu o quinze minuts del nostre temps no suposen res si els comparem amb els beneficis que obtenim a canvi, el nostre cos ens ho agrairà i la nostre ment també.
 Manel López