MANYANET MOLINS

MANYANET MOLINS

dimarts, 14 de maig del 2013

MINI FEMENI = QUANT LA SUMA D’INDIVIDUALITATS ÉS MAJOR QUE LA TOTALITAT!


Les aportacions de cadascuna de les jugadores han permès sumar i sumar fins a convertir-se en un factor multiplicador del rendiment.
 
RENDIMENT = ESTRUCTURA  x MOTIVACIÓ
 
Una fórmula ben simple que conté els dos principals factors que degudament treballats es converteixen en multiplicadors (x producte) del rendiment. La motivació és l’aspecte psicològic que més repetim els entrenadors però aquest cop la motivació no ha estat el factor multiplicador sinó que ha estat la manera com hem jugat,  el rol que cadascuna de les jugadores porta a terme durant el partit, la suma de bones decisions individuals que han fet que la força resultant fos superior a la força de cinc jugadores. Segurament ambdós equips estàvem motivats per disputar aquest matx, però el que ha decantat la partida ha estat el treball en equip, la confiança en les altres, les ganes d’ajudar en qualsevol aspecte del joc, l’organització del joc (estructura) i la intensitat adequada en cada moment (ritme del joc) ens han dut a fer un joc intel·ligent amb bones accions de joc.
 
 
Així doncs, avui destacaríem les aportacions de totes les jugadores i la capacitat per adaptar-nos a les diferents fases del partit. No defallir mai, i confiar en allò que sabem fer i practiquem a cada entrenament. Així les accions tècniques en defensa de tot l’equip ha contribuït a fer bones accions de joc en atac (contracops amb superioritats, penetracions a cistella per fer llançaments propers a cistella, rebots en atac i en defensa, fruit de les ganes de fer-se amb la pilota i per tant de moure’s per agafar-la, més millors decisions individuals per generar espais; espais que altres han sabut aprofitar.
 


 
Recordeu la complexitat que suposa jugar estar pendent de tot l’entorn (públic, equip contrari, àrbitre i les companyes animant a la banqueta). Tot aquest soroll dispersa l’atenció de la jugadora i produeix males decisions en les seves accions de joc. L’aïllament de tot allò que passava al nostre voltant ha permès millorar l’ATENCIÓ de les jugadores, i de rebot  ha fet possible centrar-nos en els detalls o concepte de joc que entrenem i repetim a cada partit. Us felicito noies! La capacitat de aïllar-se per focalitzar la atenció també és una qualitat entrenable però sobretot és una actitud que avui heu tingut i ha estat cabdal.
Dos períodes en blanc (cero punts) de l’equip local demostren que l’EQUIP amb majúscules ha treballat per recuperar la pilota (us sona aquesta frase?).  Un tercer període excel·lent demostrant que el nostre joc era molt diferent al que s’havia pogut veure als dos primers ens ha retornat la identitat. I un sisè període ajustat demostrant que som un equip seguim jugant i treballant per trobar el nostre estil de joc ràpid i vibrant.  
Pel que fa al número de llançaments ha estat molt bo. Molt em temo que amb una mica més d’encert hauríem incrementat el marcador. Els llançaments de tirs lliure correcte amb un mètode o disciplina que permetia descansar i realitzar el millor llançament possible.
 
 
Hi ha un acció de joc que em fa especialment feliç perquè ha ajudat, i molt, a millorar el joc col·lectiu, agafar el rebot i driblar fins arribar a la cistella contraria. En aquest partit hi ha hagut molt desencerts i no pas errors quan agafàveu un rebot i pujàveu la pilota amb bot fins a creuar la línia de mig camp.  Gairebé tot l’equip en un moment o altre ha pujat la pilota i això és una acció que ens fa molt potents perquè obliga a l’equip contrari a defensar-nos a totes vosaltres (no només a una jugadora) i a més fa possible la participació de totes les jugadores amb accions de mèrit i espectaculars ja que es creua tota la pista fins a fer un llançament a cistella. Amb tot, cal millorar o seguir millorant la tècnica del bot de velocitat, la sortida amb bot sense cometre passes, i el domini del canvi de ritme, canvi de mà i aixecar el cap per detectar les avantatges de les companyes.
Percentatge tirs lliures: 1 / 2;   2 / 4;    1/ 3;   1 /  1;   0 / 2;   1 / 1;   3 / 6;    1  / 2  = 10 / 19
Resultat Final: AZAFATAS LESMA.BQ BASE MOLINS [42] – B.B MOLINS [49]
Ens retrobem amb moltes ganes i energies per seguir treballat i millorant en la tècnica i la tàctica.
L’equip tècnic:
Eva i Quim Vilella