MANYANET MOLINS

MANYANET MOLINS

dilluns, 27 de maig del 2013

MINI FEMENI = CORATGE, ESFORÇ I PERSEVERANÇA CLAUS DE L’ÈXIT D’AQUEST EQUIP!


 
Partit amb molt de nervis al començament (sobretot al segon període) i que dificultava la presa de bones decisions a la pista (quan els nervis afloren es produeixen més errades) per això cal tenir paciència i perseverar en allò que entrenem i sabem fer amb independència del resultat. Així i tot, ens hem mantingut dins el partit amb actitud i ganes sense defallir.
 Hi ha hagut moltes aportacions de jugadores amb accions de joc que no es reflecteixen a l’acta del partit; rebots en atac, pilotes interceptades, pilotes recuperades, llançaments a cistella no reeixits que obligaven a l’equip del St. Just a endarrerir les posicions, els espais generats en atac fruit a una correcte distància entre atacants afavorint uns passadissos nets per buscar penetracions (per exemple les penetracions de la Lourdes aprofitant aquests espais). Les recuperacions de la posició defensiva (davant la pilota) quan ens superaven per velocitat (retallant i frenant la pilota en un punt més avançat) . Aquest fonament és fonamental per qualsevol equip que vulgui aprendre a recuperar la pilota sense cometre faltes. Jugades d’equip on intervenien fins a tres o més jugadores passant-se la pilota i aprofitant les avantatges de córrer per davant la pilota (en especial recordo una jugada que han intervingut fins a quatre jugadores amb passades de mèrit (línies de passada netes) i ràpides que han fet aixecar-nos i gaudir a totes les companyes de la banqueta (crec recordar que ha estat al setè període; Anna – M. Ripoll – Irene – Carme - Neus).
El matx ha estat ple de contactes constants, xocs, caigudes, empentes amb el tronc, i una utilització inadequada dels colzes i avantbraços per impedir la progressió de la pilota o el desmarcatge de les jugadores sense pilota. Aquests obstacles han provocat moltes interrupcions i cops accidentals entre les jugadores d’un i altre equip i en conseqüència costava  desempallegar-se de les defensores. El coratge per intentar-ho de nou encara que ens costés ha estat cabdal pel desenvolupament del matx.
L’arbitratge irregular en quant al criteri arbitral que tant aviat filava prim com d’altres permetia el contacte excessiu. Tanmateix,s’ha desaprofitat l’ocasió per exercir de pedagog i ajudar a la formació de les joves  jugadores a comprendre i conèixer el reglament de mini bàsquet. Cal explicar a les jugadores de quina manera els hi és permès defensar (establir posició legal de defensa i la correcte utilització dels colzes, avantbraços i cames per defensar per no incórrer en la falta personal). No és temps perdut, ans al contrari, es temps guanyat i que les jugadores agrairan durant tota la vida esportiva. La primera responsabilitat a l’hora d’ensenyar a defensar és dels entrenadors.(què poden fer? i què no és permès?)

 
El moment en què una jugadora comet una falta personal fruit de la intensitat del joc i l’àrbitre li explica el motiu pel qual el contacte ha estat sancionat amb falta personal ajuda a la jugadora a comprendre les normes i ha jugar millor en el futur, però si l’actitud defensiva no és rectificada per l’entrenador,  llavors cal que s’atansi a la banqueta per a explicar-nos-ho. I som els entrenadors els que tenim l’obligació de mostrar distintes alternatives que ajudin a la jugadora a defensar sense cometre cada vegada la mateixa infracció.
La col·lació defensiva (entre l’atacant i la cistella) i la distància (a un braç aproximadament) ha estat molt bona encara que això suposés que en algunes jugades l’atacant ens superes (el rival també juga i també realitza bones accions de joc ofensives). Però aquesta col·locació defensiva serà la base de la defensa durant tota la vida esportiva  de la jugadora. Hi ha hagut una fase en què he tingut desencert en forces llançaments a cistella (he dit desencerts i no errors), és a dir, bones decisions, la millor execució del gest (tir o tir en carrera) però que la pilota no ha acabat entrant a cistella. Recordeu que el principal objectiu d’equip en atac ha estat ser l’equip que més vegades llançava a cistella i així ha sigut.
 I el darrer període de la temporada ha estat formidable per la velocitat de les accions i les ràpides transicions demostrant-nos així que és el joc que ens agrada i que fa gaudir al públic que ve a veure’ns. Un públic format majoritàriament per pares i mares que aplaudien i gaudien a cada acció de mèrit i que confiaven en la reacció de les jugadores. Uns pares i mares sense els quals aquest projecte esportiu no es podria portar a terme, ja que son ells qui  dipositen la seva confiança en tots nosaltres, i encara més, col·laboren en la confecció de les actes, atenen a les nenes que tenen algun petit contratemps (com ha passat avui) i gràcies als quals gaudeixen molt veient-vos com heu millorat des del començament de temporada.

 
Per acabar, jo voldria donar les gràcies a la Dolors per confiar i donar-me de nou la oportunitat d’entrenar, als pares per fer possible un clima agradable al voltant de l’equip i a la meva ajudant per les seves aportacions, ajudes i comentaris encertats. Per mi és un plaer poder estar al costat de joves esportistes ajudant-les i acompanyant-les a assolir les seves fites com a jugadores. Us puc  assegurar que he aprés moltes coses interessants de tots i cadascuns de les persones que formeu part de la família basquetbolista. I per descomptat de qui més he aprés i millorat és de les jugadores (que em permeten redescobrir nous aprenentatges significativament importants per a mi).
 
I sí hem guanyat el campionat, en aconseguit una segona volta sensacional i emocionant amb remuntades i un joc ràpid, vistós, alegre i prometedor de cares al futur immediat de l’equip mini femení. Aquests han estat els resultat obtinguts gràcies a un esforç i treball constant del cos tècnic i de totes les jugadores de l’equip. Jugant així podem perdre o podem guanyar (depèn també del contrari) el que estic completament convençut és que guanyem en confiança, seguretat i en satisfacció per fer les coses el millor possible.
 
Una abraçada molt gran.
Joaquim Viella
Mini Femení
 RESULTAT FINAL: BASQUET BASE MOLINS [58] – C.B. ST. JUST [30]
 Tirs Lliures

1
2
3
4
5
6
7
8
TOTAL
2 / 4
1 / 2
2 / 4
0 / 0
0 / 0
1 / 2
0 / 0
1 /1
7 / 13