MANYANET MOLINS

MANYANET MOLINS

dijous, 31 de gener del 2013

ELS ALIMENTS ENS AJUDEN A MILLORAR EL NOSTRE RENDIMENT

Part III. Com hem de preparar-nos el mateix dia del partit?
L’esmorzar previ a una competició tindrà major o menor rellevància en funció de la feina d´assortiment d’energia que hem fet durant la setmana. El jugador necessita disposar de determinats substrats (hidrats de carboni, proteïnes, vitamines, minerals) durant la pràctica esportiva i per això em de combatre el fet de no esmorzar quan es té un partit matinal.
El més important de l’esmorzar és que et senti bé, atès l’escàs interval de temps que passa entre la ingestió de l’aliment i l’inici de la pràctica esportiva. És per això que hem d’escollir aliments de fàcil digestió i assimilació pel nostre cos. De digestió ràpida perquè en poc temps has d’estar llest per a iniciar l’activitat i d’assimilació igualment ràpida perquè es n’hi puguem aprofitar els beneficis del aliments presos.
Així, doncs, quins aliments en podrem prendre?
Pa torrat                                 Suc de fruites                         Mantega    
Galetes energètiques              Melmelada                   Fruita (plàtan, poma, pera)
Xocolata (tableta)                  Iogurt                         Galetes                                                  
Fruits secs
Un aliment que mereix menció especial es la llet. No es recomanable prendre llet abans de qualsevol activitat física esportiva, ja que la lactosa de la llet és de difícil digestió pel cos humà i, per tant, enemiga dels esportistes. ABANS DE LA COMPETICIÓ MAI.
Aquests consells no volen convertir-se en una mena de regla general que ens pugui servir a tots, la millor forma de saber si ens funcionen és experimentar-ho i provar quins d’aquests aliments són millor assimilats pel nostre cos i quins d’altres no ho són tant. Tothom no respon de la mateixa manera davant estímuls diferents i cadascú té el seu metabolisme i els seus horaris. Tan sols han de servir de guia i orientació per tal d´aconseguir que, un dels factors més importants que intervenen en el nostre rendiment i que sovint menystenim, com és el de l´alimentació, el dominem i no ens domini a nosaltres i, a més a més, deixi de convertir-se en un problema per passar a ser una eina més per aconseguir que el nostre cos funcioni com cal i respongui de la  millor manera possible davant la competició
En altres ocasions, us parlaré d’altres factors importants que ens ajuden a millorar el rendiment esportiu, com la hidratació, l’alimentació postpoartit, els estiraments o l’escalfament.
Manel López